Eiwitrijk koolhydraatbeperkt dieet

eiwitrijk koolhydraatbeperkt dieet assen dietist

Om af te vallen worden zoete tussendoortjes, frisdrank en sappen verminderd. Dit is een koolhydraatbeperking, al noemden we dat nooit zo.

Als onder andere deze aanpassingen te weinig effect hebben, kunt u overstappen naar een koolhydraatbeperkt, eiwitrijk dieet. Een strengere koolhydraatbeperking. Een strenge koolhydraatbeperking is echter een dieet; eetgedrag dat een bepaalde periode wordt gevolgd. Daarna worden de koolhydraten geleidelijk weer opgehoogd tot een hoeveelheid die bij u past. We werken dan naar een gezond voedingspatroon. Een voedingspatroon waarbij u stabiel blijft of als dat nodig is verder afvalt.

Een koolhydraatbeperkt dieet heeft voordelen. Het is een reset voor het lichaam. Hierdoor verbetert het proces van opname en verwerking van voeding. Mensen die slecht afvielen, vallen af. Het bloedglucose verbeterd. Vermoeidheid neemt af. Hypoglycemie klachten verdwijnen.

Het dieet werkt goed bij mensen met insulineresistentie, hypoglycemie, PCOS en diabetes mellitus.

Het koolhydraatbeperkte dieet heeft ook risico’s. Volg een koolhydraatbeperking bij voorkeur niet op eigen houtje. Begeleiding is in elk geval noodzakelijk bij mensen met diabetes, trombose (in het verleden) en bij gebruik van medicatie en insuline.