Op deze pagina worden aandoeningen genoemd waarbij een dieet of voedingsaanpassing positieve effecten kan hebben.
Wilt u meer informatie hierover, neem dan gerust contact op.
Hartritmestoornissen
Bij hartritmestoornissen kan de voeding van invloed zijn op de klachten.
Hartfalen
Heeft u last van hartfalen dan zijn er aanpassingen nodig in uw voeding.
Hypoglycemie
Voelt u zich erg naar en gaat u trillen als u niet regelmatig eet. Dan kan er sprake zijn van hypoglycemie. Met aanpassingen in de voeding is dit proces stop te zetten en terug te draaien.
Lever- en galaandoeningen
Werkt de lever niet meer zoals het hoort of zijn er galproblemen. Dit heeft invloed op de vertering van uw voeding.
Maagklachten
Maagzuurproblemen komen veel voor. De klachten kunnen veroorzaakt worden door de maag zelf, de overgang van maag naar de slokdarm of de 12-vingeringe darm of door darmklachten. De invloed van voeding hierop is groot.
Nieraandoeningen
Aanpassen van de voeding vertraagt verdere achteruitgang van de nieren. Is er sprake van nierdialyse dan wordt de voedingsbegeleiding gedaan door de diëtist in het dialyse centrum.
Osteoporose
Osteoporose is een risicofactor voor botbreuken. Goede voeding en een gezond gewicht verkleinen het risico.
PCOS
Een koolhydraatbeperkt dieet kan klachten bij PCOS beperken en de kans op zwangerschap vergroten. Ook maakt een koolhydraatbeperkt het mogelijk af te vallen bij PCOS, als dat nodig is
Suikerverslaving
Heeft u een ongeremde trek in zoet en heeft u geen controle over uw eetpatroon. Het kan een uit de hand gelopen gewoonte zijn, maar is in veel gevallen ook een insulineresistentie. Hierbij speelt stress vaak ook een rol. Geef de moed niet op en laat je coachen om de “verslaving” uit te bannen.