Gewicht bij kinderen

kind dun dik afvallen aankomen assen dietist

Gewicht bij kinderen

Is uw kind steviger dan het eigenlijk zou moeten zijn of vind jij jezelf te zwaar? Is uw kind (te) dun en/of heeft hij/zij te weinig energie? Ben je benieuwd of de aandacht voor gezonde voeding nog wel gezond is? Wordt eten een strijd in huis?

Kinderen bijsturen in hun eetgewoonten is een hele klus. Tegelijk geldt dat het aanleren van goede gewoonten een investering is voor hun toekomst.

Voedingsbegeleiding bij kinderen

Het veranderen van de leefstijl levert veel meer op dan een tijdelijk dieet.
Tijdens de afspraak wordt aan de hand van de lengte en het gewicht bekeken of er sprake is van overgewicht of ondergewicht. En zo ja, hoeveel overgewicht of ondergewicht er is. Ook wordt gekeken naar de verwachte lengtegroei. En de mogelijke oorzaken van het afwijkende gewicht.
Met behulp van een persoonlijk advies proberen we het gewicht te normaliseren, zodat uw kind langzaam maar zeker in zijn/haar gezonde gewicht groeit.

Ondergewicht of eetproblemen bij kinderen

Is voldoende of gezond eten een probleem dan bekijken we samen hoe er beter gegeten kan worden. Adviezen van “buitenstaanders” nemen kinderen soms gemakkelijker aan dan die van hun ouders. Voor u is een advies soms een geruststelling of juist een steun in de rug. Uw kind wordt betrokken bij de plannen om de voeding te verbeteren. Wat wil hij/zij proberen en veranderen en hoe denken ze het te kunnen doen. Ook krijgt u als ouder advies hoe u de voeding “ongemerkt” kan verbeteren.

Als er het vermoeden is van een eetstoornis vindt er, via de arts, een verwijzing plaats naar een eetstoorniskliniek.

Overgewicht bij kinderen

Bij overgewicht is soms het voorkomen van gewichtstoename al genoeg om in het gezonde gewicht te groeien, maar vaak moeten ze eerst een paar kilo’s afvallen. Ook hier geldt dat advies de richtlijn is en dat het kind mee mag beslissen wat ze aan gaan pakken. Samen komen we tot een plan van aanpak. Ook bij overgewicht krijgt u als ouder advies hoe u de voeding “ongemerkt” kan verbeteren.
Beweging is heel belangrijk en zal dus ook meegenomen worden in het advies.

Kosten dieetadvies bij kinderen worden volledig vergoed

Er worden drie behandeluren volledig vergoed door elke verzekering. Begeleiding van kinderen tot 18 jaar gaat niet ten koste van het eigen risico. Soms vergoedt de verzekering nog extra uren uit de aanvulling.