Hoog Cholesterol

cholesterol triglyceriden vet dieet assen

Hoog cholesterol

Verstoorde bloedlipiden zoals een verhoogd cholesterol, verhoogd triglyceride of een disbalans in de bloedvetten is een risicofactor voor hart en vaataandoeningen. Daarom wordt gestreefd naar goede waarden. Met voeding en leefstijladviezen is het mogelijk om de risicofactoren te verlagen.

Voeding / Dieet bij hypercholesterolemie en verstoorde bloedlipiden.

Nog niet zolang geleden werd alleen naar het verzadigd en onverzadigd vet gekeken. Tegenwoordig kijken we breder. Is verzadigd vet wel zo ongezond als er altijd is gezegd? En is de overstap naar onverzadigd vet de oplossing? Waarschijnlijk ligt het allemaal iets complexer. In de huidige aanpak bekijken we het totale voedingsplaatje. Welke mogelijkheden zijn er binnen uw huidige patroon om de risico’s te verlagen? Samen kunnen we een plan opstellen.

Afvallen en cholesterol

Overgewicht is ook één van de risicofactoren voor hart- en vaataandoeningen. Om de risico’s te verlagen en de waarden te verbeteren wordt bij verstoorde bloedlipiden ook naar een gezond gewicht toegewerkt. Hoge triglyceriden kunnen ontstaan door alcoholgebruik maar ook door teveel koolhydraten in de voeding. Meer informatie over de begeleiding bij overgewicht, vind u op deze pagina.

Ketenzorg CVRM

Veel huisartsen zijn aangesloten bij de ketenzorg voor CVRM. CVRM staat voor cardiovasculair risicomanagement. Wanneer de huisarts u in de ketenzorg voor CVRM plaatst, dan wordt de diëtist volledig vergoed. Ook uw eigen bijdrage hoeft u dan niet te betalen.