Samen Werken: De praktijk

Voedingsadviesbureau Heerlijk Fit heeft als doel: Samen werken aan gewicht en gezondheid.

Onderaan deze pagina vindt u meer informatie over de manier van samen werken: de werkwijze, de locaties, de vergoeding en tarieven en de verwijzing.

Eerst even voorstellen

Mijn naam is Esther de Heer-Steenbergen. In 1994 ben ik afgestudeerd als diëtist in Groningen, eerst heb ik in een verpleeg- en ziekenhuis gewerkt. En daarna heb ik ruim 13 jaar in Almere als diëtist in de eerste lijn gewerkt. Omdat het noorden bleef trekken zijn we in 2010 teruggekomen. Na een baan bij een diëtistenpraktijk in Leeuwarden ben ik in 2012 gestart met mijn eigen praktijk; Voedingsadviesbureau Heerlijk Fit.

Het diëtistenvak vind ik nog steeds enorm boeiend en veelzijdig. Als diëtist heb je veel medische kennis in huis en werk je zowel met gezonde als zieke mensen, van de zuigeling tot aan de hoog bejaarde. Het is heerlijk om de gunstige effecten te zien van verbetering van de voeding. In 2015 heb ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut afgerond. Dit geef mij extra kennis en vaardigheden om door middel van voeding de gezondheid van de cliënt te bevorderen en mogelijk te herstellen.

Ik vind het fijn mijn cliënten door middel van voeding handvatten en inzicht te geven om met de eigen gezondheid aan de slag te gaan. Luisteren naar de drijfveren, ideeën en gewoontes vind ik belangrijk om het advies en de begeleiding zo goed mogelijk te laten aansluiten bij de persoon. Verandering van gewoonten gaat vaak niet vanzelf, ik probeer als coach de cliënt door de moeilijke periodes heen te helpen. Het geeft het mij energie om samen met de cliënt te zoeken naar een voor hem of haar geschikt voedingspatroon.

Tegen het volgen van een dieet wordt vaak erg opgezien omdat eten vaak een grote rol speelt in ons leven daarom is het voor mij een uitdaging om te laten zien dat je ook kan genieten van een lekker eten bij een dieet.

Ter info: Diëtist ben ik geworden door het afronden van de erkende vierjarige HBO-opleiding Voeding en Diëtetiek. De titel diëtist is bij wet beschermde titel. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld voedingsdeskundigen en gewichtsconsulten, die vaak alleen een cursus hebben gevolgd voor begeleiden bij afvallen. Als diëtist ben ik gebonden aan het medisch beroepsgeheim en de wettelijke voorschriften omtrent persoonsregistratie. Uw gegevens zullen dus altijd vertrouwelijk worden behandeld.
Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD) en sta ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici. Ik heb contracten met alle zorgverzekeringen.